Sesambiefstukspiezen

140 g biefstuk van de haas, in blokjes van 8 x 2,5 cm 1 courgette, in plakken van 6 x 5 mm 1/2 rode paprika, ontdaan van zaadlijsten en zaadjes, in 6 stukken 1 ei sesamzaad, geroosterd
MARINADE: 1 ti extra vergine olijfolie 1 ei sesamolie sap van 1/2 limoen 1/2 ti cayennepeper versgemalen zwarte peper en zout

 

1 Meng de ingrediënten voor de marinade. Voeg de biefstuk, courgette en paprika toe en mari-neer het geheel 1 uur in de koelkast. 2 Rijg de stukken vlees, courgette en paprika aan twee metalen spiesen. 3 Verhit een grillpan. Bestrijk de spiesen met de marinade en gril ze ongeveer 3 min, per kant, of tot de groenten zacht zijn. Bestrooi de spiesen met het sesamzaad en serveer.

Simpele ham-ei taartjes

zonnebloemolie, voor het versgemalen zwarte peper invetten en zout 4 plakken goede gerookte 30 g belegen kaas, ham geraspt 2 scharreleieren, geklopt 1 tomaat, in plakjes 1,25 dl halfvolle melk


1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet vier vormpjes of een diepe muffinbakvorm licht in met olie. Bekleed de bodem en wanden met een plak ham; vouw hem indien nodig in de juiste vorm en snijd de bovenkant bij. 2 Meng de eieren, melk en peper en zout naar smaak. Strooi de kaas in de vormpjes en schenk het eimengsel erop. Leg een plakje tomaat erbovenop. 3 Bak de taartjes 15-20 min., of tot de vulling gere-zen en gestold is. Laat de taartjes iets afkoelen en zet ze op een taartrooster.

Maak jouw eigen website met JouwWeb